Balanç molt positiu de la presència de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya a Expoquimia

  • Post category:Notícies

Al voltant de 1500 persones van passar per l’estand, amb un taller pràctic sobre generació i utilització de l’hidrogen i informació de la iniciativa, durant els quatre dies que va durar la fira internacional de química

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya fa un balanç molt positiu de l’acollida del seu estand en la trobada internacional de química Expoquimia, celebrada entre el 14 i el 17 de setembre a la Fira de Barcelona i amb la sostenibilitat, la digitalització i el transferència de tecnologia com a eixos principals. Durant els quatre dies que va durar la fira, al voltant de 1500 persones van passar per l’estand de la Vall de l’Hidrogen, creat per la Universitat Rovira i Virgili i que oferia als visitants un taller pràctic sobre generació i utilització d’hidrogen, a més d’informació al voltant d’aquesta iniciativa estratègica de país, que ja aplega prop de 160 empreses i institucions. En aquest sentit, més de 50 companyies es van interessar durant la fira pel projecte i per la possibilitat de formar-ne part.

Els plafons de l’estand de la Vall, situat a la Carbon-Free Energies Area de la fira, contenien informació al voltant de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i la imatge corporativa dels precursors de la iniciativa, la URV, Repsol, Enagás, la Generalitat de Catalunya, l’AEQT, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com els instituts que formen, juntament amb la URV, l’aliança de coneixement del projecte: IREC, ICIQ i Eurecat.

Així doncs, tant l’estand en particular, amb una continuada afluència de visitants, la majoria dels quals van assistir a la demostració del funcionament d’un cotxe d’hidrogen en miniatura, d’uns deu minuts de durada, com la iniciativa en general van despertar molt d’interès. Al juny, el webinar sobre la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, organitzat també per Expoquimia, ja havia sigut un èxit d’assistència.

Aquest divendres 24 de setembre, la Vall de l’Hidrogen de Catalunya també tindrà un estand a la Nit de la Recerca, organitzada per la URV. Ho farà amb un taller similar al d’Expoquimia, també sobre generació i utilització d’hidrogen, però en aquest cas amb la participació també de l’IREC, l’ICIQ i l’Eurecat. La cita, a partir de dos quarts de 5 a la plaça Corsini de Tarragona.