El Port de Tarragona acull la Catalunya Hydrogen Week

  • Post category:Notícies

Els actes programats, que comencen aquest dijous, tracten diferents àmbits al voltant de la consolidació de l’hidrogen com a vector energètic, des de les aliances público-privades fins a la sobirania energètica passant per la logística, la innovació i la recerca científica

El Moll de Costa del Port de Tarragona acull, des d’aquest dijous 9 de novembre i fins el dia 17, la primera edició de la Setmana de l’Hidrogen-Catalunya Hydrogen Week. Aquest esdeveniment és el primer d’aquesta índole que es farà a Catalunya i té com a objectiu promoure l’ús de l’hidrogen verd com a vector energètic i estratègic, amb un potencial únic de creixement. APPORTT, l’Oficina Tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, la xarxa H2CAT, la Secció Catalana de l’Associació Europea per les Energies Renovables EUROSOLAR i ACCIÓ-Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Port de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili, han programat en poc més d’una setmana diversos actes divulgatius, públics i privats, per abordar la transició energètica cap l’hidrogen des de diferents vessants: la logística, l’estratègica, la innovació, les aliances público-privades i la recerca científica.

La Catalunya Hydrogen Week és una oportunitat per a experts, científics, emprenedors i empresaris per aprofundir en l’economia verda i els reptes de futur que comporta. El Port de Tarragona acollirà aquest esdeveniment per preparar el territori cap a la transició energètica i per impulsar des del sud de Catalunya la introducció de l’hidrogen verd com a nou vector energètic en el conjunt del país. “El Camp de Tarragona reuneix les condicions per liderar aquest procés -té el pol químic més important del país, les infraestructures portuàries i industrials, les aliances i la voluntat ferma- per impulsar la producció, la logística i el consum d’hidrogen 100% verd en el transport i en la indústria, principalment”, assegura Saül Garreta, president de l’APT.

Segons el president del Port de Tarragona, “el projecte de l’hidrogen verd no es limita als grans consums industrials, perquè està cridat a posar-se al servei de les persones, amb iniciatives que inclouen la utilització com a font d’energia per al transport públic, com ara locomotores, embarcacions, hidrolineres i, fins i tot, la xarxa de busos de la ciutat de Tarragona”. “Aquest enfocament en el qual l’hidrogen verd és produït i consumit localment, contribueix a una economia més sostenible”, afirma Garreta. La Setmana de l’Hidrogen es presenta, per tant, com una oportunitat per abordar aquest repte tan important des de tots els punts de vista i continuar cremant etapes cap a la neutralitat climàtica.

El programa complet es pot consultar en aquest enllaç: https://xarxah2cat.org/setmanadelhidrogen/