La Vall de l’Hidrogen de Catalunya, present a Santander en una jornada sobre l’hidrogen com a combustible de futur

  • Post category:Notícies

La rectora de la URV, María José Figueras, ha explicat la iniciativa i el paper de la universitat com a impulsora en un acte en què tots els sectors han reivindicat el paper de l’hidrogen en la transició energètica i contra el canvi climàtic

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya ha estat present aquest dimecres a Santander en la jornada “El hidrógeno en la transición energética. Ciencia e investigación para la competitividad empresarial”, organitzada per la Universidad de Cantabria, Enagás y Banco Santander. La iniciativa estratègica catalana ha estat convidada en l’acte com a exemple de projecte en marxa que integra i potencia tota la cadena de valor de l’hidrogen. La jornada, amb la participació de representants dels sectors universitari, científic, empresarial i social, ha servit per reivindicar l’hidrogen com a combustible de futur necessari en la lluita contra el canvi climàtic.

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, ha estat l’encarregada d’explicar el funcionament, els objectius i les xifres de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, així com el paper de la URV com a impulsora. Figueras ha destacat el pes dels partners estratègics, com és el cas d’Enagás, un dels organitzadors de l’acte, i l’aposta del govern català per una iniciativa ben posicionada de cara als fons europeus Next Generation. En aquest sentit, Figueras ha aprofitat per demanar concreció a les institucions pel que fa al calendari d’aquests fons. La rectora de la URV ha valorat també la importància de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya en la transició energètica i en la recuperació econòmica, ja que ha apuntat que els 47 projectes madurs en què es treballa suposaran una reducció de 325.000 tones anuals de CO₂ i una inversió de 1.300 milions d’euros.

La jornada, que es pot recuperar en aquest en enllaç, ha estat inaugurada pel president de Cantabria, Miguel Ángel Revilla; l’alcaldessa de Santander, Gema Igual; el rector de la Universidad de Cantabria, Ángel Pazos; la vicepresidenta del Consejo de Santander España i consellera d’Enagás Isabel Tocino, i el conseller delegat d’Enagás, Marcelino Oreja. A més de la URV, han presentat ponències institucions com ara el Centro Nacional del Hidrógeno, el govern de Cantàbria i Enagás, entre d’altres.