El secretari d’Empresa coneix de primera mà diversos projectes al voltant de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya

  • Post category:Notícies

Albert Castellanos, que ha refermat l’aposta del govern català per l’hidrogen verd, ha visitat el Port de Tarragona, l’AEQT i l’ajuntament de Tarragona, a més d’innovadores empreses referents del sector, com ara Jolt

El secretari d’Empresa i Competitivitat del govern català, Albert Castellanos, ha visitat aquest dimarts Tarragona per conèixer de primera mà diversos projectes vinculats a la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Castellanos, que ha refermat l’aposta de la Generalitat per l’hidrogen verd, ha assegurat que les empreses i institucions que han completat la seva agenda són “clau per consolidar el Camp de Tarragona com a referència de l’emergent cadena de valor de l’hidrogen i la descarbonització de la indústria”.

El Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTI) de la Fundació Universitat Rovira i Virgili ha estat el marc per la trobada entre Castellanos, acompanyat d’Albert Ballbé, responsable de lestratègia d’hidrogen d’Empresa i Treball, i Sofia Moya, directora dels serveis territorials del departament, i una de les empreses que hi està ubicada, Jolt, una spin-off de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Castellanos s’ha mostrat molt interessat en les explicacions dels reponsables de l’empresa, enfocada en el desenvolupament, la producció i la comercialització d’elèctrodes, stacks i recobriments de solucions catalitzadores per a electrolizadores de l’aigua i piles de combustible d’hidrogen. Al CTTI, Castellanos ha estat rebut per la directora del centre, Lourdes Janés, i la vicerectora de Transferència de Coneixement de la URV, Ercilia García. En la foto, Castellanos està al centre de la imatge amb els representants de Jolt.

Al llarg del dia, Castellanos també s’ha reunit amb representants del Port de Tarragona, encapçalats pel seu president, Josep Maria Cruset, que li han donat a conèixer els seus projectes amb l’hidrogen com a protagonista. A l’ajuntament de Tarragona, l’alcalde, Pau Ricomà, i el regidor responsable del desenvolupament de l’hidrogen renovable, Jordi Fortuny, han explicat al secretari d’Empresa la posada en funcionament de busos i camions de recollida de residus urbans propulsats per hidrogen. Finalment, Albert Castellanos ha tingut una llarga trobada amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona, representada pel seu president, Ignasi Cañagueral; el vicepresident, Javier Sancho, i la gerent, Maria Mas, que li han detallat els projectes de l’entitat i d’algunes de les seves empreses al voltant de l’hidrogen verd.