Es convoca la 2a edició del màster en Tecnologies d’Hidrogen després d’esgotar les places en el seu llançament

  • Post category:News

S’han obert les inscripcions d’aquest màster interuniversitari que va ocupar les 75 places en la seva primera edició i que es consolida com el gran referent formatiu per al desenvolupament tecnològic d’aquest vector energètic

El màster interuniversitari en Tecnologies d’Hidrogen obre matrícula per a la seva segona edició, que començarà el 14 d’octubre. Després de l’èxit de la seva primera edició, amb 75 persones matriculades i places esgotades, en aquest nou curs s’espera donar continuïtat al programa, consolidant-lo com el gran referent formatiu per al desenvolupament tecnològic d’aquest vector, la gran aposta per a la transició energètica en els propers anys. El 24 de maig, a les 18.30 h, s’oferirà una sessió informativa virtual per donar a conèixer tots els detalls de la nova edició del programa.

El màster en Tecnologies d’Hidrogen tornarà a impartir-se a les seves quatre localitzacions: Bilbao, Barcelona, ​​Tarragona i Saragossa, i oferirà la mateixa oferta de places que l’any passat: 75 en total, distribuïdes de la següent manera: 30 a Bilbao, 15 a Barcelona , 15 a Tarragona i 15 Saragossa. Com a novetat d’aquest any, les classes teòriques passen a impartir-se exclusivament en línia a totes les ubicacions, excepte a Bilbao, on també es podrà seguir de manera presencial.

El programa s’adreça a professionals interessats a formar-se en tecnologies de l’hidrogen i les seves aplicacions, com a responsables de projectes i tècnics d’empreses que estan introduint o prevegin introduir en un futur tecnologies d’hidrogen als seus productes o serveis, professionals del sector industrial o tecnològic interessats en el potencial d’aquest nou vector o empreses proveïdores del sector energètic que vulguin preparar els tècnics per als nous reptes de sostenibilitat del futur.

La primera edició, el màster ha comptat amb perfils tècnics, gestors i de recerca d’empreses del sector energètic i de l’enginyeria, amb titulacions que van des de l’enginyeria civil i industrial, la mecànica, la química, l’energia, les telecomunicacions o l’automoció, entre d’altres, especialitats que contribuiran de manera complementària a la implantació de projectes basats en hidrogen.

Aquest màster, que ha estat dissenyat amb l’experiència en el camp tecnològic i energètic de Repsol-Petronor, està avalat per cinc universitats estatals: Mondragon Unibertsitatea, Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Saragossa, juntament amb sis centres formatius i de recerca més: el Centre Integrat de Formació Professional Somorrostro, l’Institut Comte de Rius de Tarragona, l’Institut Escola del Treball de Barcelona, ​​el Centre Públic Integrat de Formació Professional Piràmide , l’Escola d’Organització Industrial i la Fundació de l’Hidrogen d’Aragó. Aquesta col·laboració sense precedents d’entitats de referència del món industrial, universitari i de formació professional, busca equilibrar els perfils d’enginyeria formats a la universitat i els provinents de la formació professional, accelerant així el desenvolupament efectiu de les tecnologies de l’hidrogen a la indústria.

L’objectiu d’aquest programa formatiu és oferir les competències necessàries perquè l’alumnat sigui capaç de desenvolupar, gestionar i liderar les tecnologies de l’hidrogen i les aplicacions a la indústria, una especialitat alineada amb les estratègies europees de descarbonització. Per això, el programa tornarà a comptar amb un excel·lent quadre docent de reconeguts professionals en actiu de la indústria, així com experts universitaris i de centres tecnològics i de recerca de les dotze entitats impulsores. La seva orientació pràctica és un dels eixos centrals d’aquesta aposta formativa, ja que l’alumnat realitza pràctiques regulars amb paquets de simulació, visites tècniques a empreses, a més de pràctiques obligatòries i presencials al laboratori per testejar els conceptes i les eines analitzades. La formació culmina amb un treball final de màster aplicat a un repte real, amb un l’objectiu de contribuir a l’avenç en els reptes reals de les empreses al camp de les tecnologies d’hidrogen.